Oppas Tilburg

Tilburg groeit steeds verder en de dorpen rondom de stad lopen steeds meer leeg. Steeds meer jonge gezinnen vestigen zich in de steden Den Bosch, Eindhoven, Breda en Tilburg en dat merk je in de geboortecijfers. Daarbij is het ook merkbaar dat het beter gaat met de economie, omdat steeds meer ouders werk kunnen vinden. Hier tegenover staat dan echter ook dat de vraag naar kinderopvang groeit. Ouders kunnen hierdoor niet altijd snel geschikte opvang voor overdag vinden en de vraag naar oppas en gastouders stijgt. Ben jij ook op zoek naar een oppas of gastouder? Je bent bij Oppasland aan het juiste adres! Op dit oppasplatform vind je oppassers voor ieder gezin, waardoor carrière en gezin optimaal gecombineerd kunnen worden.

Verschil gastouder en oppas

Veel ouders vragen ons wat nu eigenlijk het verschil is tussen een oppas en een gastouder. Het grootste verschil is de opleiding. Gastouders zijn gediplomeerde oppassers die moeten voldoen aan strenge eisen die gesteld worden vanuit de overheid. Daarbij dienen ze aangesloten te zijn bij een gastouderbureau en ingeschreven staan bij het personenregister kinderopvang, waardoor ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Hierdoor is deze vorm van oppas, goedkoper dan een particuliere oppas. Als je dus veel oppas nodig hebt tijdens kantooruren, is een gastouder heel handig. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de opvang en daarbij is het ook nog voordelig.

Toch kan een particuliere oppas ook heel interessant zijn als je maar voor enkele uurtjes oppas nodig hebt. Vooral als deze uurtjes incidenteel in de avond vallen, kan het prettig zijn om hier een particuliere oppas voor te vragen. Vaak zijn dit studenten en scholieren die een extra zakcentje willen verdienen en deze oppassers zijn daarom ook vaak alleen ’s avonds of in het weekend beschikbaar. Deze oppassers willen vaak ook wel werken als nachtoppas aan huis. Dit kan ideaal zijn als je zelf nachtdiensten moet draaien en er niemand bij de kinderen thuis kan zijn. Bovendien kan een oppas leuke dingen met de kinderen ondernemen. Zo kan de oppas eens met de kinderen naar Natuurmuseum Brabant of de Tilburgse Kermis. Dit is vaak niet mogelijk voor gastouders, omdat zij meerdere kinderen onder hun hoede hebben.

Registreren bij Oppasland

Wat voor oppas jij ook zoekt, bij Oppasland vind je altijd een oppas die bij je past. Meld je vandaag nog gratis aan om gebruik te maken van de handige functies op Oppasland. Zodra je een account gemaakt hebt, kun je je eigen profiel gaan vormgeven. In dit profiel kun je vertellen wie jij bent, wat voor gezin je hebt en voor wanneer je oppas zoekt. Oppassers en gastouders maken ook een profiel aan, waardoor jullie elkaars profiel kunnen bekijken en er hopelijk leuke samenwerkingen kunnen ontstaan.

Als je gratis gebruik wil blijven maken van Oppasland, zul je moeten wachten tot oppassers en gastouders contact met jou zoeken. Reageren op berichten van anderen is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Je kunt op die manier voordelig in contact komen met oppassers en gastouders in de buurt. Helaas leert onze ervaring ons wel dat deze manier van zoeken vaak wat meer tijd in beslag neemt. Als je snel op zoek bent naar een oppas, is het om die reden verstandig om zelf berichten te gaan versturen. Gelukkig kan dit ook bij Oppasland. Je kunt in dat geval kiezen voor een Oppasland Premium account. Met dit account kun je onbeperkt berichten versturen naar oppassers en gastouders die bij jouw wensen passen. Zij kunnen dan gratis reageren, waardoor je waarschijnlijk sneller een leuke oppasser vindt. Voor Oppasland Premium betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt deze upgrade op ieder gewenst moment activeren en opzeggen. Oppasland kent geen opzegtermijn en je Oppasland Premium account zal dan ook gelijk stop gezet worden met ingang van de nieuwe betaalperiode. 

Kennismaking

Zodra je in contact bent gekomen met een leuke gastouder of oppas, is het van belang om even een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kunnen jullie allebei jullie wensen uitspreken, zodat beide kanten weten wat er verwacht wordt en of dit mogelijk is. Bespreek in dit gesprek ook de tarieven en de regels die gelden voor de kinderen. Het is van belang dat kinderen niet bij de een veel meer mogen dan bij de ander en op die manier kun je een lijn trekken. Als jullie na dit gesprek allebei een prettig gevoel overhouden, kan de samenwerking beginnen en gaan de kinderen hopelijk leuke oppasuren beleven.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Tilburg?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Tilburg?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Tilburg?