Oppas Rotterdam

Woon jij in de op één na grootste stad van Nederland? Grote kans dat jij dan jonge kinderen op de bank hebt zitten. In Rotterdam zijn namelijk ruim 113.428 huishoudens met jonge kinderen te vinden. Ondanks dat jouw kinderen natuurlijk de allerleukste zijn, kan het zijn dat ook jij wel eens een avondje vrij wilt. Een avond dat je even zorgeloos kunt genieten van een moment voor jezelf of samen met je partner. Zo’n avond kun je jezelf op regelmatige of flexibele basis gunnen door een oppas in Rotterdam te vinden via Oppasland!

Wat is Oppasland?

Oppasland is een platform dat oppassers samenbrengt met ouders, zodat ze elkaar kunnen helpen. Mensen die graag willen oppassen en ouders die een oppas zoeken kunnen een profiel aanmaken bij Oppasland waarin ze uitleggen wat voor oppas(werk) ze zoeken. Ze kunnen vervolgens in contact komen met elkaar om zo een leuke samenwerking te beginnen.

Gastouder of oppas gezocht?

Als ouder is het van belang dat je nagaat wat voor oppas je nodig hebt. Als je zoals hierboven genoemd staat graag soms een avondje voor jezelf wilt, is een gewone oppas aan huis een geschikte oplossing. Dit zijn vaak scholieren die wat extra uren in de week hebben en graag geld bijverdienen. Als je op je werk nachtdiensten hebt, kun je ook nog kiezen voor een nachtoppas aan huis, zodat je kinderen in de nacht niet alleen thuis hoeven zijn. Ook dit zijn vaak scholieren of studenten in Rotterdam.

Zoek jij echter een oppas voor overdag als je zelf aan het werk bent, dan kun je beter kiezen voor een gastouderopvang of een gastouder aan huis. Scholieren en studenten besteden hun uren overdag vaak aan hun school of studie en ze zullen dus niet continu beschikbaar zijn. Om er toch zeker van te zijn dat je kinderen altijd van opvang kunnen genieten, is een gastouder dan een stabielere keuze.  Daarbij heb je ook geen recht op kinderopvangtoeslag als je gebruikmaakt van een oppasstudent. Als je vaak een oppas nodig hebt overdag, kun je dus beter kiezen voor een gastouder. Ook deze vorm van oppassen vind je bij Oppasland.

Registreren bij Oppasland

Zodra je bedacht hebt naar wat voor oppas je zoekt, kun je helemaal gratis een profiel aanmaken. Vergeet niet om je profiel zo duidelijk mogelijk in te vullen, zodat oppassers goed kunnen zien wat voor oppas jij precies zoekt. Geef aan voor wanneer je een oppas zoekt en vertel hoe je gezin eruitziet. Daarbij is het ook van belang dat je vertelt wat voor extra werkzaamheden je verwacht van de oppas. Denk hierbij aan het doen van de afwas, stofzuigen en het halen en brengen van de kinderen naar school of verenigingen. Deze zaken zijn van belang voor de oppas, omdat niet iedereen bereid is om deze dingen te doen. Hou er wel rekening mee dat oppassers een toeslag kunnen rekenen boven op het oppastarief als deze dingen bij de basiswerkzaamheden horen.

Oppasland Premium

Wanneer je een profiel hebt op Oppasland, kun je twee dingen doen; wachten tot een oppas contact met jou opneemt of zelf actief op zoek gaan. Als je kiest voor de eerste optie, kun je gratis gebruikmaken van het platform. Reageren op berichten van anderen is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Helaas blijkt uit onze ervaring wel dat deze vorm van een oppas zoeken wel meer tijd in beslag neemt. Als je dus dringend op zoek bent naar een geschikte oppashulp, dan kun je beter kiezen voor de tweede optie. In dat geval heb je Oppasland Premium nodig. Om gebruik te maken van een Oppasland Premium account, betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt dit account activeren via de instellingenpagina van je account en op deze locatie kun je het abonnement ook weer opzeggen. Oppasland Premium aanvragen en opzeggen kun op ieder gewenst moment doen.

Oppas vinden via Oppasland

Voordat je een oppas laat oppassen, raden we bij Oppasland altijd aan om diegene eerst even te leren kennen in een persoonlijk gesprek. Je kunt hier duidelijke afspraken maken over zowel het oppassen als de arbeidsvoorwaarden. Oppasland is geen uitzendbureau, dus je zult zelf afspraken moeten maken over het oppastarief en de randzaken. Wees vooral niet bang om in dit gesprek vragen te stellen aan de oppas. Het is juist de bedoeling dat jullie elkaar leren kennen, zodat jij straks met een gerust hart van huis kunt gaan, wetende dat je kinderen in goede handen zijn.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Rotterdam?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Rotterdam?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Rotterdam?