Oppas Rijswijk

In heel Nederland zien we steeds meer papa’s en mama’s oproepen plaatsen. Kersverse ouders met een pasgeboren baby of een alleenstaande moeder met kinderen die nog net niet oud genoeg zijn om alleen thuis te blijven. Ze zijn allemaal massaal op zoek naar een oppas. Voor jouw toekomstige babysitter of nanny heb je hoge eisen. Hij of zij moet lief, zorgzaam, verantwoordelijk, grappig, slim zijn, en vaak houdt het daar niet op. Niet zo vreemd, want als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kind. Maar hoe vind je een oppas in Rijswijk die perfect bij hem of haar past? Daarvoor gebruik je Oppasland! Op ons platform vind je tienduizenden aangesloten oppassers en gastouders. Daar moet vast een match bij zitten!

Online oppasplatform

Ouders staan soms voor een lastige keuze. Ze hebben vanwege andere verplichtingen een oppas nodig, maar vinden het toch een spannend idee om een vreemde op de kleine te laten passen. Je hoopt dan iemand in je familie of vriendenkring te vinden die je wil helpen, maar wat als niemand beschikbaar is? Je wilt graag in gesprek gaan met iemand die zich aanbiedt als oppas in Rijswijk, maar bent ook voorzichtig. Geen overhaaste beslissing maken, maar eerst de kat uit de boom kijken.

Op ons online oppasplatform doe je dit op je eigen manier. In ons overzicht vind je allemaal lieve jongens, meisjes, mannen en vrouwen die jouw zorgen graag uit handen nemen. Zij kunnen reageren op jouw persoonlijke Oppasland-profiel, dat je gratis bij ons aan kunt maken. Of je ingaat op hun reacties, is volledig aan jou. Wil je het anders aanpakken en juist zelf die stap zetten om contact op te nemen? Dat kan met Oppasland Premium. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt reageren op profielen van oppassers die je aanspreken.

Verklaring Omtrent het Gedrag voor oppassers (VOG)

Wil je er zeker van zijn dat je een geschikte oppas aanneemt? Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan je helpen een vertrouwder gevoel te krijgen. Uit een VOG blijkt namelijk of de aanvrager strafbare feiten heeft gepleegd. Een gastouder mag zonder deze verklaring niet aan het werk. Als oppas ben je niet verplicht om een VOG te hebben, maar je kunt ‘m wel aanvragen. Veel ouders vinden het namelijk toch een prettig idee. Zo heb je als papa of mama net dat beetje meer zekerheid dat jouw kind in veilige handen is. Daar heb je als ouder gewoon recht op. Een VOG aanvragen kan een oppas of gastouder gewoon bij ons doen.

Kennismaken met de oppas

Voordat je iemand laat oppassen is het wel zo fijn om elkaar eerst eens in levenden lijve te ontmoeten. Pas dan kun je erachter komen of er echt een klik is – en die is nodig als je met een gerust gevoel de opvang van je kind aan iemand wilt overlaten. Je laat natuurlijk wel een vreemde op je kind passen! Een eerste kennismaking is prettig voor jou en je kind, maar ook de oppas zal het fijn vinden om eerst eens rustig te bespreken wat jullie van elkaar verwachten. Het geeft jullie de mogelijk om elkaar vragen te stellen, en de ruimte om in je eigen tempo aan elkaar te wennen. Je ziet ook meteen hoe de oppas omgaat met je kind. Heb je een goed gevoel bij hem of haar? Stel dan eventueel voor om eens te komen proefdraaien. Dit zal de stap naar het echte oppassen een minder grote maken, zodat je kind geleidelijk aan went aan het feit dat je er een tijdje niet bent.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Rijswijk?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Rijswijk?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Rijswijk?