Er zijn 162 oppassers in Leiden

De leukste oppas in Leiden vind je bij Oppasland

Leiden is een echte studentenstad. Het is daarom ook niet zo gek dat er zoveel mensen op zoek zijn naar een oppasbaantje. Toch is dat voor ouders best lastig, omdat zij door de bomen het bos niet meer zien. Het is niet niks om een wildvreemde op je kinderen te laten passen en je wil wel de goede keuze maken. Bij Oppasland krijg je de gelegenheid om rustig rond te kijken en op basis van alles wat je ziet een keuze te maken. Zo vind jij een oppas die echt bij jouw gezin past.

Bedenk wat je wilt

Als je het lastig vindt om te kiezen tussen alle oppassers die geregistreerd staan bij Oppasland, is het misschien slim om eerst een lijstje te maken voor jezelf. Bedenk wat jij echt belangrijk vindt in een oppasser en wat een absolute must is. Sommige ouders vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat de oppasser niet rookt als ze aan het oppassen is, omdat de kinderen dan even alleen moeten blijven. Andere ouders vinden het fijn als een oppasser energiek is, zodat diegene de kinderen goed bezig kan houden. Wat jij ook wenst, zet het voor jezelf op papier. Dit maakt het zoeken uiteindelijk een stuk makkelijker. Bedenk ook even voor wanneer je een oppas zoekt. Als dit voornamelijk overdag is op doordeweekse dagen, dan kun je misschien beter kiezen voor een gastouder. Doordat je recht hebt op kinderopvangvergoeding, ben je soms een stuk goedkoper uit als je voor die vorm van opvang kiest. Voor de kinderopvangtoeslag is het wel van belang dat de gastouder voldoet aan de volgende eisen:

  • Geldig diploma
  • Kinder-EHBO certificaat
  • Inschrijving bij erkend gastouderbureau
  • Registratie personenregistratie kinderopvang
  • Verklaring Omtrent het Gedrag

Zoek jij iemand die af en toe in de avonduren oppast, dan is een gastouder vaak niet de juiste keuze. In dat geval kun je vaak beter kiezen voor een normale oppas.

Registreren bij Oppasland

Als je eenmaal besloten hebt wat je wil, kun je beginnen aan je zoektocht. Bij Oppasland is het vinden van een oppas niet zo lastig. Je kunt volledig gratis en heel eenvoudig een profiel aanmaken. Je kunt op dat profiel precies vertellen wie jij bent, wat voor gezin je hebt en wat voor oppas je zoekt. Op die manier kunnen oppassers precies zien of zij jou kunnen bieden wat je zoekt en je vervolgens een berichtje sturen. Jij kunt op jouw beurt weer gratis reageren op het berichtje van de oppassers. Zo maak jij dus volledig gratis gebruik van Oppasland.

Wij kunnen ons echter ook voorstellen dat je het heft liever in eigen handen wilt hebben. In dat geval kun je beter kiezen voor een Oppasland Premium account. Met een dergelijk account kun je zelf onbeperkt berichtjes sturen naar oppassers bij jou in de omgeving. Oppasland Premium is een doorlopend abonnement, wat betekent dat je een vast bedrag per maand betaalt, totdat jij het abonnement weer opzegt. Gelukkig gaat zowel het aanvragen als het opzeggen heel eenvoudig via de instellingen van je eigen account. Zorg er wel voor dat je de opzegging doet, voordat de nieuwe betaalperiode van start gaat. Op die manier zorg je ervoor dat je niet betaalt voor een periode die je niet meer gebruikt.

Kennismaking

Als je eenmaal contact met iemand hebt, is dat natuurlijk fantastisch! Misschien is diegene wel de oppasser waar jij zo naarstig naar op zoek bent en kun je eindelijk eens een avondje voor jezelf of met je partner plannen. We snappen dat je hier heel enthousiast van wordt, maar toch willen we aanraden om niet te hard van stapel te lopen. Bij Oppasland raden we altijd aan om eerst even kennis te maken met de oppas. Het is cruciaal dat de oppas echt bij je gezin past, zodat je zelf ook met een prettig en rustig gevoel van huis kunt gaan als de oppas op je kinderen let. Ga even zitten met de oppas en vraag diegene alles wat je wil weten. Denk hierbij aan hobby’s, interesses en ambities, maar ook aan hoe de ideale oppasdag eruit ziet volgens de oppas. Als je die zaken weet, heb je een goed beeld van de oppas en kun je beslissen of jij een goed gevoel hebt bij de oppas. Als dat niet het geval is, kun je altijd verder zoeken. Dit is helemaal niet erg. Het is heel belangrijk dat jij je prettig voelt bij een oppas.

Als je je wel prettig voelt met de oppas, kun je de oppas kennis laten maken met je kinderen. Zorg dat je er zelf bij bent, zodat je kunt zien hoe de oppas met je kinderen omgaat. Als je je ook daarbij goed voelt, heb je de oppas gevonden die bij je past en kun je eindelijk dat avondje uit gaan plannen.