Oppas Hilversum

In een stad als Hilversum werken in veel gezinnen beide ouders. Het is hierdoor vaak lastig om ook nog tijd voor jezelf over te houden. Voor de dagopvang hebben ouders vaak wel een gastouder of dagopvang geregeld, maar in de avond zijn de kinderen dan gewoon thuis. Hierdoor zijn veel jonge ouders aan huis gekluisterd en hebben ze nooit meer een avondje voor hun tweeën. Het is natuurlijk ook wel erg spannend om een vreemde op je kleine kinderen te laten passen. Dit is ook precies het obstakel dat veel mensen onderweg tegenkomen, want wie laat je oppassen en hoe vind je een oppas die jij met je kinderen vertrouwd? De tijd van briefjes in de supermarkt is voorbij en als je netwerk niet toereikend is, houden de mogelijkheden al snel op. Gelukkig bestaat Oppasland om je te helpen bij je zoektocht.

Voordat de zoektocht begint…

Voordat je begint aan deze zoektocht, is het belangrijk dat je eerst bedenkt wat voor oppas je zoekt en voor wanneer. Zoek je bijvoorbeeld een oppasmeisje of -jongen? Wil je graag dat diegene sportief is of is handigheid in de keuken eerder een vereiste? Wat je eisen ook zijn, het is belangrijk dat je dit eerst voor jezelf op papier zet, zodat je gericht kunt gaan zoeken. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kan de zoektocht beginnen.

Gratis registreren op Oppasland

Als je eenmaal hebt uitgevogeld waar je naar op zoek bent, kun je een gratis account aanmaken op Oppasland. Je kunt dan heel eenvoudig door alle profielen scrollen en kijken of er iemand tussen zit die bij jouw gezin past. Zet in je profiel precies waar je naar op zoek bent en vergeet ook vooral niet om wat te vertellen over je gezinssituatie en je wensen, zodat oppassers precies weten wat je zoekt. Zij kunnen contact met jou opnemen als ze denken dat ze voldoen aan je eisen. Reageren op die berichten is altijd gratis.

Oppasland Premium

Als je liever het heft in eigen handen neemt en berichten wil sturen naar oppassers die voldoen aan jouw eisen, dan kun je ervoor kiezen om een Oppasland Premium account aan te maken. Met een Premium account kun je onbeperkt berichten sturen naar oppassers waarvan jij denkt dat ze bij je passen. Op deze manier versnel je de zoektocht enorm. Ook is het heel fijn om gelijk te kunnen reageren op oppassers die jouw profiel bekeken hebben. Bij het kopje notificaties in je account, kun je precies zien wie nieuwsgierig is. Als diegene dan ook nog een geschikte match lijkt, kun je hem of haar eenvoudig een berichtje sturen.

Oppastarief

Als je eenmaal iemand gevonden hebt, raden wij bij Oppasland altijd aan om eerst even kennis te maken met diegene. Bij zo’n kennismaking kun je diegene leren kennen, maar ook belangrijke zaken bespreken zoals het uurtarief. Het is verstandig om vooraf al een idee te hebben van het oppastarief dat jij wil betalen. Veel ouders vinden het moeilijk om te bepalen hoeveel ze moeten betalen. Om je daarbij een handje te helpen heeft Oppasland de minimumlonen even op een rij gezet. Meestal is het prima om die bedragen te betalen als je wilt dat de oppas extra klusjes uitvoert in en om het huis. Daarvoor wordt vaak wel een extra bedrag gerekend.

15 jaar – 3,25 euro
16 jaar – 3,73 euro
17 jaar – 4,27 euro
18 jaar – 5,40 euro
19 jaar – 6,49 euro
20 jaar – 8,65 euro
21 jaar – 10,80 euro

De extra bedrag die gerekend worden als een oppas extra werk uitvoeren variëren nog wel eens. Onze ervaring leert ons echter dat ouder meestal de volgende tarieven hanteren:

  • 1 tot 2 euro per extra kind
  • 50 cent extra als de oppas veel ervaring heeft
  • 2 euro voor huishoudelijke taken (wassen, schoonmaken, koken, afwassen etc.)
  • 1 euro voor het doen van extra taken (helpen bij huiswerk, halen/brengen kinderen)

Kennismaking

Bij Oppasland raden we altijd aan om eerst even kennis te maken met de oppasser, voordat je met diegene in zee gaat. Wees tijdens zo’n kennismaking ook niet bang om vragen te stellen. Het is natuurlijk ook niet niks om een vreemde op je kinderen te laten passen. Vraag bijvoorbeeld naar de opleiding van de oppasser en wat voor opvoeding de oppasser zelf heeft gehad. Ook kan het leuk zijn om te vragen hoe de oppasser denkt een oppasdag in te vullen. Zo krijg je een beetje een beeld van hoe je kinderen de dag doorkomen als de oppasser aanwezig is. Klikt het uiteindelijk niet? Zoek gewoon weer verder op Oppasland. Er is genoeg aanbod.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Hilversum?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Hilversum?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Hilversum?