Er zijn 366 oppassers in Hengelo

Oppas Hengelo

Steeds meer jonge gezinnen vestigen zich in steden zoals Hengelo. De werkgelegenheid in de omgeving trekt steeds meer aan, waardoor het steeds makkelijker wordt voor jonge mensen om werk te vinden in de omgeving. Doordat er steeds meer jonge mensen naar de stad trekken, wordt het percentage kinderen ook steeds hoger. Inmiddels bestaat meer dan 15 procent van de bewoners uit kinderen tot 15 jaar. Het is ook niet zo gek dat er om die reden steeds meer vraag is naar goede en leuke oppassers. Jij hebt als ouder immers ook wel eens een avondje vrij nodig. Even samen met je partner een avondje erop uit of iets doen waar je anders geen tijd voor hebt. Ondanks dat het heel goed is voor ouders om zo af en toe even een avondje kinderloos door te brengen, vinden veel ouders dit toch een hele grote stap. Het is natuurlijk ook niet niks om de zorg van je kinderen in de handen van een ander te leggen. Daarom is het ook belangrijk dat je hier goed over nadenkt en geen overhaaste beslissingen neemt. Oppasland kan je helpen bij dit proces, zodat jij straks een leuke oppas hebt waar je je helemaal prettig bij voelt.

Wat zoek je in een oppas?

Voordat je gericht kunt zoeken naar een oppas, is het van belang dat je voor jezelf duidelijk maakt waar je precies naar op zoek bent. Is dit iemand die een opleiding volgt die te maken heeft met kinderen, of is het voor jou eerder belangrijk dat je een vrolijke en energieke oppas binnenhaalt. Wat je wensen ook zijn, schrijf ze voor jezelf op een papier. Op die manier is het straks makkelijker om een oppas te vinden die bij je past en blijf je trouw aan je eigen wensen. Naast deze wensen is het ook belangrijk om te bedenken voor wanneer je een oppas zoekt. Is dit voornamelijk voor in de avond en na schooltijd, of zoek je iemand die op je kleine past als jij overdag aan het werk bent? Als dat laatste het geval is, kun je in veel gevallen beter kiezen voor een gastouder. Zij zijn veelal overdag beschikbaar om op te passen en reguliere oppassers niet. Reguliere oppassers zijn vaak scholieren of studenten die een extra zakcentje willen bijverdienen naast hun school of studie. Zodra je al deze wensen en eisen voor jezelf op een rijtje hebt gezet, kan de daadwerkelijke zoektocht beginnen.

Hoe vind je een oppas?

Je kunt op veel verschillende manieren zoeken naar een oppas. Veel mensen kiezen ervoor om een briefje op te hangen in de plaatselijke supermarkt, of om rond te vragen in hun eigen omgeving en kring. Onze ervaring leert ons echter dat deze manier van zoeken heel tijdrovend is en vaak niet succesvol. Ouders moeten lang wachten op een oppas en als je per direct op zoek bent naar iemand, zijn dat vaak niet de juiste manieren. In die gevallen kun je beter kiezen voor Oppasland. Oppassers uit jouw regio maken hier een profiel aan waarop ze vertellen wie ze zijn, wat ze kunnen en wanneer ze beschikbaar zijn. Jij kunt hier op jouw beurt ook een profiel aanmaken waarin je vertelt wat voor oppas jen zoekt en voor wanneer. Oppassers kunnen op die manier zelf contact opnemen als ze denken dat ze jou kunnen bieden wat je nodig hebt. Jij kunt altijd gratis reageren op de berichten die je krijgt in je Oppasland inbox. Als je op die manier gebruikmaakt van de service van Oppasland is het helemaal gratis!

Oppasland Premium

Toch weten wij ook dat je niet altijd zin hebt om te wachten tot iemand anders contact met jou opneemt. Als je liever zelf het heft in handen neemt, kun je ervoor kiezen om een Oppasland Premium account aan te maken. Via de handige upgrade mogelijkheid in je account, kun je Oppasland Premium aanvragen. Met een dergelijk account, kun je zelf berichten sturen naar oppassers die voldoen aan de door jou gestelde eisen. De kans dat je snel een reactie krijgt wordt hierdoor een stuk groter. Voor Oppasland Premium betaal je maandelijks een vast bedrag zonder een minimum looptijd. Als je een oppas gevonden hebt, kun je je Oppasland Premium account op ieder gewenst moment opzeggen, zodat je geen geld betaalt voor een dienst die je niet gebruikt. Je opzegging zal gelijk ingaan als de volgende betaalperiode start.

Kennismaken voor oppassen

Voordat je zelf begint aan de zoektocht, willen we je nog wel even meegeven dat het altijd verstandig is om af te spreken met een oppas, alvorens je de zorg voor je kinderen in de oppas’ handen legt. Je moet weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Wees dus ook vooral niet bang om vragen te stellen aan de oppas. Het is belangrijk dat je weet wie diegene is, wat de achtergrond is en waarom diegene graag op kinderen wil passen. Vraag bijvoorbeeld ook eens naar hoe de oppas een oppasdag in gedachten heeft. Op die manier krijg jij een beetje een idee hoe de oppas zo’n dag of avond insteekt en wat voor activiteiten je kinderen zullen ondernemen. Als je deze zaken allemaal weet, kun jij straks met een gerust hart het huis verlaten, wetende dat het welzijn van je kinderen in goede handen is.