Oppas nodig? De leukste oppasser vind je bij Oppasland

Het is niet niks; een carrière combineren met een gezinsleven en ook nog momentjes voor jezelf inplannen. In veel gezinnen merken ouders dat dit toch best lastig en daarom kijken ze steeds vaker rond of ze iemand kunnen vinden die kan oppassen. Als je echter niemand in je omgeving hebt die wil werken als oppas, dan kan het vinden van een leuk iemand voor jouw gezin best lastig zijn. Je moet maar net een buurmeisje hebben die op zoek is naar een oppasbaantje. Gelukkig zijn er meer manieren om een leuke oppas te vinden en Oppasland (onderdeel van Adivare) is daar één van.

Hoe werkt Oppasland?

Als jij op zoek bent naar iemand die kan oppassen, ben je bij Oppasland aan het juiste adres. Of je in een grote stad zoals Amsterdam woont of in een dorp als Giethoorn, maakt bij Oppasland niet uit. Wij brengen ouders, gastouders en oppassers door heel Nederland samen zodat er een leuke samenwerking kan ontstaan en jij snel een leuke oppasser vindt.

Registreren bij Oppasland

Je kunt bij Oppasland volledig gratis een profiel aanmaken, waarop je kunt vertellen wie jij bent en wat je wensen zijn. Je kunt aangeven voor wanneer je oppas zoekt en welk tarief je bereid bent te betalen. Vergeet ook vooral niet om een leuke foto toe te voegen, zodat oppassers weten met wie ze te maken hebben. Onze ervaring leert ons dat profielen met een leuke introductietekst en een foto veel meer reacties krijgen van mensen die bij hun willen oppassen. Zorg daarbij ook dat je goed aangeeft welke harde eisen je hebt. Als je bijvoorbeeld wil dat de oppas in het bezit is van een auto en een rijbewijs, dan kun je dat vermelden op je profiel. Op die manier krijg enkel reacties van mensen die aan jouw eisen voldoen en wordt het makkelijker om het kaf van het koren te scheiden.

Oppasland Premium

Als je je profiel klaar hebt, kun je twee dingen doen. Allereerst kun je wachten tot iemand jou een bericht stuurt en je vertelt dat ze graag bij jou willen oppassen. Als dat het geval is, kun je zelf gratis een bericht terugsturen. Voor reageren op het bericht van een ander betaal je bij Oppasland nooit iets. Deze manier van zoeken duurt echter wel vaak iets langer. Als je zelf berichten wilt sturen naar oppassers die voldoen aan jouw eisen, heb je Oppasland Premium nodig. Met Oppasland Premium kun je zelf berichten naar oppassers en gastouders sturen die voldoen aan jouw oppaswensen. Onze ervaring leert ons dat je op deze manier veel sneller een leuke oppasser stuurt en je niet eindeloos hoeft te wachten tot een oppasser jou een berichtje stuurt.

Als jij graag gebruik wilt maken van Oppasland Premium, kun je dit eenvoudig aanvragen via de instellingenpagina van je account. Je betaalt voor Oppasland Premium een vast bedrag per maand en kunt dit op ieder gewenst moment stopzetten. Bij Oppasland zit je nooit vast. Het opzeggen van Oppasland doe je eenvoudig via je account en je Premium lidmaatschap zal dan gelijk per ingang van de nieuwe betaalperiode gestopt worden.

Een oppas vinden bij Oppasland

Zodra je een bericht gestuurd hebt naar een oppas, is het wachten tot diegene reageert. Als je na een gesprek een goed gevoel hebt bij diegene, kunnen jullie eens afspreken. In zo’n kennismakingsgesprek kunnen jullie alles bespreken. Denk hierbij aan de regels in en om het huis, het oppastarief en de taken van de oppas. Oppasland is geen uitzendbureau, dus de betaling aan de oppas zul je zelf moeten regelen. Oppassers beslissen zelf hoeveel ze willen verdienen en het is dus een kwestie van goed onderhandelen over de prijs. Hou er rekening mee dat een oppas meer vraagt als jij extra klusjes gedaan wilt hebben. Als jij graag ziet dat de oppas jouw afwas of was doet, zal hier een tarief tegenover kunnen staan. Een schoonmaakster kost immers ook geld.

Als jullie allebei een goed gevoel overhouden aan het gesprek, kan het oppassen beginnen. Je kunt ervoor kiezen om de eerste keer oppassen te laten gebeuren als jij ook thuis bent. Zo kun je zien hoe de oppas met je kinderen omgaat en kun jij later met een goed gevoel van huis gaan. Het is natuurlijk belangrijk dat jij een klik hebt met de oppas, maar een klik met de kinderen is minstens zo belangrijk. Als je geen goed gevoel hebt bij de oppas, is dat natuurlijk ook niet erg. In dat geval kun je dat de oppas laten weten en verder zoeken op Oppasland. We hebben heel veel oppassers, dus er zit ongetwijfeld een oppas voor jouw gezin bij.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Nederland?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Nederland?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Nederland?