Oppas Enschede

Enschede is de grootste stad van de provincie Overijssel. Inmiddels is de gemeente gegroeid naar een inwoneraantal van zon 158.000. Dit inwoneraantal groeit, net als andere grote steden in Nederland, steeds verder. Dit is niet zo verwonderlijk, want Enschede is een leuke stad voor jong en oud. Steeds meer jonge gezinnen vestigen zich in de stad vanwege de leuke dingen die er te doen zijn. Gelukkig trekt ook de werkgelegenheid steeds meer aan, waardoor in steeds meer gezinnen beide ouders werken. Dit legt de nodige druk op een gezin, omdat de kinderen ook opgehaald dienen te worden van school. Wie gaat dat doen als beide ouders werken tot vijf uur? De ouders doen vaak een beroep op hun eigen ouders, omdat ze het lastig vinden om de zorg voor hun kinderen over te laten aan een vreemde. Toch zullen ze er waarschijnlijk ooit eens aan moeten geloven, omdat je nu eenmaal niet altijd een beroep op opa en oma kunt doen. Maar hoe vind je nu die ene leuke oppas die het beste voor heeft met jouw kinderen? Oppasland helpt je met deze zoektocht!

Gastouder of oppas?

Allereerst is het belangrijk dat jij zelf bedenkt wat je nodig hebt. Is dit iemand voor overdag? Vaak kunnen je dan beter kiezen voor een gastouder, omdat veel oppassers overdag op school zitten. Gastouders zijn professionals die aan verschillende door de overheid gestelde eisen moeten voldoen. Zo moeten ze een erkend diploma hebben en aangesloten zijn bij een erkend gastouderbureau. Bovendien moeten ze in het bezit zijn van een kinder-EHBO certificaat, zodat ze bij een ongeluk precies weten wat ze moeten doen. Bij een oppas ligt dit allemaal een beetje anders. Oppassers zijn vaak scholieren of studenten die een extra zakcentje willen verdienen. Ze voldoen daardoor niet aan de wettelijk gestelde eisen, waardoor jij geen recht hebt op kinderopvangtoeslag. Gastouders werken vaak niet in de avond, waardoor je dan al snel op een oppasser aangewezen bent.

Als je kiest voor een oppasser is het belangrijk dat je ook nadenkt over het soort persoon. Wil je iemand die een opleiding doet waar omgang met kinderen bij zit? Vind je het belangrijk dat diegene Nederland spreekt en wil je een oppasser die creatief of juist sportief is? Deze zaken zijn allemaal belangrijk om vooraf te bedenken, zodat je goed gericht kunt gaan zoeken. Er zijn veel oppassers in de omgeving en daardoor zien veel ouders door de bomen het bos niet meer. Op deze manier kun je veel gerichter gaan zoeken en vind je sneller een oppas die echt bij jou past.

Hoe vind je de juiste oppas?

Nu je hebt afgebakend waar je naar op zoek bent, kun je ook daadwerkelijk op zoek gaan. Je kunt uiteraard in je omgeving rondvragen, maar vaak zijn die oppassers al druk bezet. Je kunt er ook voor kiezen om een briefje op te hangen in de plaatselijke supermarkt. Misschien loopt jou ideale oppas toevallig langs dat bord. Onze ervaring leert ons echter wel dat deze manieren van zoeken vaak tijdrovend zijn. Als je op korte termijn op zoek bent naar een oppas, kun je beter kiezen voor een alternatief. Bij Oppasland vinden veel mensen snel een leuke oppas. Aanmelden is bij ons helemaal gratis. Je kunt gratis een profiel aanmaken, waarna oppassers op jouw profiel kunnen reageren. Jij kunt op jouw beurt weer gratis reageren op het bericht wat zij jou sturen. Zo betaal je helemaal niets voor Oppasland.

Is het afwachtende niets voor jou en wil je liever zelf actief op zoek gaan? In dat geval kun je beter kiezen voor Oppasland Premium. Met een Premium account kun je onbeperkt reageren op de profielen van oppassers in jouw omgeving. Je hoeft dus niet te wachten tot zij jou een berichtje sturen en daardoor verloopt de zoektocht een stuk sneller. Voor Oppasland Premium betaal je een vast bedrag per maand. Het gaat hier om een doorlopend abonnement, wat betekent dat je hieraan gebonden bent totdat jij weer opzegt. Gelukkig is opzeggen heel eenvoudig en kun je dit zelf doen via je persoonlijke profielpagina. Zorg dat je dit doet voordat de abonnementsperiode verstrijkt, zodat je abonnement met ingang van de nieuwe periode stopt. Zo zit je nooit onnodig ergens aan vast.

Kennismaken met de oppas

Zodra je een oppas gevonden hebt die voldoet aan de door jou gestelde eisen, kun je afspreken om eerst even kennis te maken. Het is natuurlijk niet niks om een vreemde op je kinderen te laten passen. Het is belangrijk dat jij zelf een goed gevoel hebt bij de oppas en zij ook bij jou. Vraag de oppas gerust het hemd van het lijf. Zorg dat je een goed beeld hebt van de persoon, zodat je in een later stadium het huis met een gerust hart kunt verlaten.

Als je na dit gesprek een fijn gevoel hebt bij de oppas, kun je diegene nog bij je thuis laten oppassen als jij er bij bent. Op die manier kunnen je kinderen op een rustige manier wennen aan de aanwezigheid van de oppas en kun jij op jouw beurt zien hoe de oppas met je kinderen omgaat. Dat scheelt voor jou weer een hoop zorgen. Als dit alles goed verloopt willen we je graag feliciteren met het vinden van een nieuwe oppas! Mocht je toch nog je twijfels hebben, is het helemaal niet erg om verder te zoeken. Het is belangrijk dat een oppas goed bij je gezin past.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Enschede?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Enschede?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Enschede?