Oppas Drachten

Drachten telt ruim 45.000 inwoners. Ongeveer een derde van alle huishoudens in de Friese plaats bestaat uit gezinnen met kinderen. Veel ouders van (kleine) kinderen zijn op zoek naar een fijne gastouder of oppas. Iemand uit de omgeving die beschikbaar is op hun kind of kinderen te passen. Die ze een vertrouwd gevoel geeft, waarmee zij én hun zoontje of dochtertje een klik heeft.

Oppas nodig in Drachten?

Ouders verdienen het ook om zo nu en dan een uitstapje te maken. Een dagje weg met z’n tweeën of een avondje uit eten. Natuurlijk hebben ze hun kinderen er dolgraag bij, maar een beetje quality time met de partner is ook wel erg fijn! Maar hoe moet dat met de kinderen? Ze zijn nog veel te jong om alleen thuis te blijven en je wilt ook niet alweer opa en oma vragen... In zo’n geval biedt Oppasland uitkomst. Heb jij een oppas nodig voor overdag of juist ’s nachts? Voor een paar uurtjes of de hele dag? Met ons platform vind je eenvoudig en snel een oppas in Drachten voor jouw zoontje of dochtertje.

Gratis aanmelden bij Oppasland

Wil je ons platform gebruiken om die nieuwe oppas te vinden? Inschrijven is helemaal gratis! Maak jouw persoonlijke Oppasland-profiel aan en laat oppassers in jouw omgeving weten dat je op zoek bent. Vul je gegevens in en vertel zo precies mogelijk waar je naar op zoek bent. Denk hierbij aan de tijd waarop je een oppas nodig hebt, de locatie, het uurtarief en (eventueel extra) werkzaamheden. Zo geef je oppassers een helder beeld van jouw wensen. Als ze interesse hebben, kunnen ze reageren op jouw profiel. Met een gratis account kun jij onbeperkt reageren op deze reacties.

Oppasland Premium

Neem je liever het heft in eigen handen? Oppasland Premium laat je zelf op zoektocht gaan naar die topoppas! Voor een vast bedrag per maand kun je reageren op alle profielen die je tegenkomt in ons overzicht. Stuk voor stuk enthousiaste oppassers die met liefde jouw zorgen uit handen nemen. Heb je een goed gevoel bij één (of meerdere) van de profielen die je tegenkomt? Stuur de oppasser in kwestie dan een persoonlijk berichtje en vertel wat je wensen zijn. Een Oppasland Premium-account kun je aanvragen en opzeggen wanneer je wilt. Dit doe je in jouw persoonlijke instellingenpagina van je account.

Een man als oppas

Voor veel ouders is het geen punt. Het geslacht van een oppas doet er voor velen niet toe. Toch merken we bij Oppasland dat verreweg het merendeel van oppassend Nederland vrouw is. Hoe komt dit? Is ergens toch nog sprake van vooroordelen? De traditie dat mannen werken en vrouwen op de kinderen passen is natuurlijk al lang niet meer van deze tijd. En ook het beeld dat mannen minder geschikt zijn als verzorgers dan vrouwen is ouderwets. Er is geen reden om te denken dat een mannelijke oppas niet net zo lief en zorgzaam kan zijn als een vrouw.

Waarom kiezen voor een mannelijke oppas?

  1. Je helpt geslachtsstereotypen doorbreken.
  2. Mannen bieden diversiteit in opvoeding.
  3. Je kind heeft er een mannelijk rolmodel bij.

Verder lezen: Een man als oppas: de opkomst van ‘mannies’ en ‘mitters’

Kennismaken met de oppas

Een oppas of gastouder zal er niet van opkijken als je liever eerst kennis wilt maken. Sterker nog: dat vinden ze zelf ook vaak fijn. Stel daarom gerust voor om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dit kan thuis, maar ook op afstand. Tijdens de kennismaking kun je vragen stellen en bijzonderheden bespreken. Misschien heeft je kindje speciale aandacht nodig en wil je er zeker van zijn dat de oppas hier rekening mee houdt. Een eerste gesprek geeft jullie allemaal de kans om aan elkaar te wennen, zodat je straks een vertrouwder gevoel hebt als het echte oppassen gaat gebeuren. Zou je het fijn vinden als de oppas ook een aantal huishoudelijke taken doet, maar wil je ook weer niet te veel vragen? Maak het bespreekbaar! In overleg is veel mogelijk. Onthoud wel dat hiervoor vaak wel een hoger oppastarief wordt gevraagd.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Drachten?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Drachten?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Drachten?