Oppas Dordrecht

Je kunt als ouder niet altijd alles zelf doen. Soms is een beetje hulp precies wat je nodig hebt. Wie staat er bijvoorbeeld bij het schoolplein als jij moet werken tot vijf uur? In dat geval kan het een enorme lastenverlichting zijn als je een oppas tot je beschikking hebt. Je kunt niet altijd alles zelf doen en dat moet je ook niet willen. Toch is het niet altijd even makkelijk om een geschikte oppas te vinden. Het is namelijk niet niks om de verzorging van je kinderen in de handen van een vreemde te leggen. Juist om die reden is het zo belangrijk dat je goed voorbereid op zoek gaat en weet wat je wil. Oppasland helpt je een handje om snel een goede en leuke oppas te vinden.

Wat voor oppas zoek je?

Allereerst is het – zoals we hierboven al zeiden – belangrijk dat je weet wat je wilt. Ga bijvoorbeeld na voor wanneer je een oppasser nodig hebt. Als je enkel zo af en toe wat rust wilt in de avond om even leuk met je partner te gaan eten, dan volstaat een ‘gewone’ oppas. Zoek je echter iemand voor vaste momenten in de week en vallen die momenten vaak overdag, dan kun je in sommige gevallen beter kiezen voor een gastouder. Een gastouder is een vorm van kinderopvang, maar hierbij betaal je per uur of dagdeel en niet per dag. Hierdoor ben je niet gelijk een smak geld kwijt als je maar een paar uurtjes opvang nodig hebt. Naast dat voordeel, heb je ook recht op kinderopvangtoeslag als je gebruik maakt van de services van een gastouder. Soms kan het door die toeslag zelfs zo zijn dat een gastouder hierdoor goedkoper is dan een oppas. Zorg er wel voor dat de gastouder aangesloten is bij een erkend gastouderbureau. Alleen dan weet je zeker dat de gastouder voldoet aan de door de overheid gestelde eisen en heb je ook recht op kinderopvangtoeslag.

Als je alleen oppas nodig hebt voor in de avond, kun je kiezen voor een ‘gewone’ oppas. Welke oppas je ook zoekt, het is slim om vooraf even een lijstje te maken met dingen die je belangrijk vindt bij een oppas. Denk hierbij aan zaken als achtergrond, taal en opleiding. Schrijf deze dingen vooraf voor jezelf op. Daarbij is het ook belangrijk om te bedenken wat jij zelf van de oppas wilt vragen. Is het enkel de bedoeling dat de oppas op de kinderen let, of vind je het ook wel prettig als de oppas wat kleine huishoudelijke taken van je overneemt? Denk hierbij aan zaken als koken, afwassen en de ramen lappen. Hou er wel rekening mee dat veel oppassers een toeslag rekenen bij dit soort werk. Ga dus goed na of het je waard is om dit uit handen te geven, of dat je dit beter toch zelf kunt blijven doen.

Ga op zoek naar de leukste oppas

Nu je hebt bedacht wat je wil, kun je op zoek gaan. Uiteraard kun je dit doen door rond te vragen in je eigen omgeving of door een briefje op te hangen in de lokale supermarkt. Helaas zijn dit niet de manieren waardoor je echt snel een geschikte oppas zult vinden. Als je gebruikmaakt van Oppasland, is het vinden van een geschikte oppas een stuk makkelijker. Je kunt eenvoudig en volledig kosteloos een profiel aanmaken, waarop je precies kunt vertellen waar je naar op zoek bent. Op die manier kunnen oppassers jou een berichtje sturen als ze denken dat ze voldoen aan de eisen. Jij kunt dus lekker achterover leunen en wachten op een berichtje. Oppasland kost op deze wijze helemaal niks. Denk er wel aan om je profiel goed en volledig in te vullen. Volledige profielen worden door onze zoekmachines hoger in de resultaten getoond, waardoor oppassers je sneller zullen zien.

Als dit jou veel te lang duurt, kun je ervoor kiezen om een Oppasland Premium account te nemen. Met een dergelijk account kun je zelf berichten sturen naar oppassers waarvan jij denkt dat ze geschikt zijn. Onze ervaring leert ons dat deze manier van zoeken vele malen sneller gaat en dat ouders snel voorzien zijn van een geschikte oppas. Een Oppasland Premium account heb je voor een vast bedrag per maand. Het gaat om een doorlopend abonnement, wat betekent dat het past stopt totdat jij opgezegd hebt. Dit kan gelukkig heel eenvoudig via je eigen profielpagina. Je kunt die opzeggen op elk moment doen en als de nieuwe maand aanbreekt zal er geen nieuwe afschrijving meer gedaan worden. Zo betaal je nooit te veel.

Kennismaking

Zodra je een leuke oppas gevonden hebt en het contact voorspoedig verloopt, kun je een afspraak maken om elkaar beter te leren kennen. Wees vooral niet bang om vragen te stellen aan de oppas. Zo’n gesprek is ervoor bedoeld om te weten te komen wat voor persoon je tegenover je hebt en of diegene geschikt is om voor jouw kinderen te zorgen. Vraag dus gerust zaken over de opvoeding die de oppas zelf gekregen heeft en hoe diegene een oppasdag voor zich ziet. Schets bijvoorbeeld ook een situatie dat een van jouw kinderen iets doet wat niet door de beugel kan. Hoe zou de oppas reageren? Het is belangrijk dat jullie over deze zaken hetzelfde denken, zodat daar later geen conflicten over ontstaan. Als je na het gesprek nog steeds een prettig gevoel hebt bij de oppas, kun je een afspraak bij jou thuis inplannen. Zorg ervoor dat je er zelf bent, zodat je kunt zien hoe de oppas met je kinderen omgaat. Als ook dit in de smaak valt, heb je je nieuwe oppasser gevonden! Veel succes bij de zoektocht.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Dordrecht?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Dordrecht?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Dordrecht?