Oppas Almere

Het is als ouder niet altijd even makkelijk om ieder dag aanwezig te zijn voor je kinderen. Je moet alleen ook wel eens naar de sportschool of misschien volg je wel een avondstudie, waardoor je een avond in de week niet thuis bent. Als je partner op dat moment toevallig ook een verplichting heeft, kom je in de knoop. In eerste instantie zullen veel mensen geneigd zijn om hun ouders te vragen om op te passen. Echter, je wilt ook niet dat oppassen voor hun een verplichting wordt. Het moet natuurlijk vooral leuk zijn dat ze een avondje op de kleinkinderen passen. Als je dan toch wil dat er iemand bij je thuis is, kun je ervoor kiezen om een oppas te zoeken, maar hoe doe je dat? Het is natuurlijk wel spannend om een wildvreemde op je kind(eren) te laten passen, maar alles zelf doen is ook geen optie. Als je al je pleziertjes moet laten, zorgt dat namelijk voor stress binnen het gezin en dan is het einde zoek. Ga daarom op zoek naar die ene leuke oppas en verlaat je huis met een gerust hart. We vertellen je precies hoe je die leuke oppas vindt.

Bedenk wat je wilt

Voordat je aan je zoektocht gaat beginnen, is het slim om voor jezelf alvast vast te stellen waar je naar op zoek bent. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar iemand die een opleiding gedaan heeft en dus gecertificeerd is, dan kun je beter kijken op onze pagina voor gastouders. Het voordeel van een gastouder is bovendien dat je kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Als opleiding voor jou niet belangrijk is en je vooral een leuke en lieve oppas wilt, dan kun je kiezen voor een gewone oppas. Dit is vaak een scholier die oppast in de avonden en weekenden. Stel ook een lijstje met kwaliteiten op. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat de oppas kan koken en schoonmaken? Mag de oppas roken? Moet de oppas in het bezit zijn van een rijbewijs? Deze zaken zijn belangrijk om vast te stellen voordat je op zoek gaat, zodat je het lijstje kunt afvinken. Zo schep je orde in de chaos en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Waar vind je een oppas?

Je kunt op verschillende manieren een oppas vinden. Hang bijvoorbeeld eens een briefje op in de supermarkt. Misschien zijn er wel oppassers bij jou in de buurt die heel graag willen oppassen. Helaas blijkt deze manier in de praktijk niet zo effectief. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van je netwerk. Misschien weet een van de ouders op het schoolplein wel een leuke oppas en heeft diegene nog een paar uurtjes over. Mochten deze manieren voor jou niet tot de mogelijkheden behoren, kun je gelukkig ook altijd gebruikmaken van de handige functies van Oppasland. Je kunt hier gratis een account aanmaken, waarna je in je profiel kunt vertellen wie je bent en waar je naar op zoek bent. Oppassers bij jou uit de omgeving kunnen dan een berichtje sturen als ze graag bij jou willen oppassen. Reageren is altijd gratis bij Oppasland.

Als je geen zin hebt om te wachten tot iemand jou een berichtje stuurt, kun je gebruikmaken van Oppasland Premium. Met een Premium account kun je zelf berichten sturen naar de oppassers in jouw omgeving. Dat scheelt jou een hoop wachttijd en je hebt op die manier snel een oppas die op jouw kleine spruit kan passen. Ook kun je met een Premium account beoordelingen sturen en ontvangen, waardoor je nóg hoger in de zoekresultaten komt te staan. Oppasland Premium is een doorlopend abonnement, wat betekent dat je een vast bedrag per maand betaalt. Dit stopt als je het abonnement opzegt via je accountpagina. Dit kan op elk gewenst moment.

Wat betaal je de oppas?

Het is een lastig punt voor veel ouders; wat betaal je de oppas? Als je de richtlijnen van het Nibud volgt, betaal je een oppas tussen de 15 en 18 jaar 3,20 euro tot 4,80 euro per uur. Toch kiezen veel ouders ervoor om wat meer te betalen als de oppas ook extra klusjes in huis doet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koken, schoonmaken en wassen. Deze zaken kosten extra moeite en vereisen wat vaardigheden en daarom staat daar een extra bedrag tegenover. Ook meer dan een kind, zorgt voor een toeslag op het uurloon. Het is vooral zaak dat je betaalt wat goed voor jou voelt.

Wat vraag je bij een kennismakingsgesprek?

Tijdens een kennismakingsgesprek mag je alles vragen. Het is juist beter dat je dat doet, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Dat wil je niet, omdat je de zorg van je kind(eren) in de handen van de oppas legt. Voorbeelden van vragen die je de oppas kunt stellen zijn:

  • Waarom wil je graag oppaswerk doen?
  • In wat voor gezin ben je opgegroeid?
  • Wat zijn je ambities?
  • Wat zijn je hobby’s?
  • Hoe zou een oppasdag met jou eruit zien voor de kinderen?

Als je na dit gesprek en goed gevoel overhoudt aan de oppas, kunnen jullie afspreken om een proefdagje te draaien. De oppas past dan op, terwijl jij ook thuis bent. Jij kunt dan zien hoe de oppas met je kinderen omgaat, zodat je later met een gerust hart het huis kunt verlaten. Als je zeker wilt zijn dat het ritme van je kinderen niet verandert als de oppas oppast, kun je ervoor kiezen om een checklist en een tijdschema te maken. De oppas kan die tijden dan aanhouden voor eten, slapen en dergelijke. Zo weet jij dat je kinderen niet van hun standaard dagindeling afwijken en verward raken. Weer een zorg minder!

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Almere?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Almere?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Almere?