Oppas Alkmaar

Veel ouders kennen het probleem wel: jij en je partner hebben een avond dat jullie allebei verplichtingen hebben, maar wie zorgt er dan voor jullie kind? Eerst vraag je misschien je ouders, maar uiteindelijk gaat dat ook niet goed voelen. Je wilt natuurlijk dat oppassen voor hen ook een pleziertje is en geen verplichting. Je wilt om die reden ook op zoek gaan naar een oppas, maar waar begin je met zoeken? Veel ouders voelen zich in eerste instantie niet prettig bij het idee dat een vreemde op hun kinderen moet gaan passen en stellen het zoeken daarom uit. Helaas gaat dat vaak wel ten koste van je eigen pleziertjes en dat zorgt weer voor stress binnen het gezin. Oppasland wil je daarom helpen om op een snelle en makkelijke manier een oppas te vinden die echt bij je past, zodat jij op een relaxte manier naar je sport, studie of feestje kunt gaan.

Maak een lijstje

Bij Oppasland weten we als geen ander hoe lastig het kan zijn om een oppas te vinden die precies heeft wat jij wilt. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer en daarom willen we je aanraden om voorafgaande aan je zoektocht een lijst op te stellen met kwaliteiten die de oppas moet bezitten. Als je vasthoudt aan dat lijstje en hier niet van afwijkt zul je zien dat het zoeken een stuk makkelijker wordt. Zet op dit lijstje zaken die jij belangrijk vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding van de oppas. Vind je het belangrijk dat de oppas een studie gedaan heeft of doet waarbij dingen geleerd worden over kinderen of is het meisje van de hoek die de middelbare school doet ook goed? Daarbij is het belangrijk dat je nadenkt over de tijden van het oppassen. Als dit een keer een avondje door de week of in het weekend is, dan kun je het beste kiezen voor een gewone oppas prima. Zoek je echter iemand de meerdere dagen per week op je kleine past, dan kun je beter kiezen voor een gastouder. Het voordeel hiervan is dat je ook in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Bij een reguliere oppas heb je dat niet.

Waar ga je zoeken naar een oppas?

Als het goed is heb je nu een lijstje voor jezelf gemaakt met kwaliteiten die je zoekt in een oppas. Hartstikke goed! Nu kan het echte zoeken beginnen. Je kunt op verschillende manieren op zoek gaan naar een oppas. Er zijn ouders die een groot netwerk hebben en makkelijk via-via een oppas vinden. Als jij echter nog niet zoveel ouders kent is dit vrij lastig. Je kunt ook kijken op het prikbord bij de supermarkt, maar daar is het aanbod wel beperkt. Tegenwoordig kun je veel meer mensen bereiken via een oppassite als Oppasland. Het principe is hetzelfde als dat prikbord in de supermarkt. Je maakt een profiel aan en vertelt wie je bent en waar je naar op zoek bent. Vervolgens kunnen oppassers contact met jou opnemen en wei weet ontstaat daaruit een leuke samenwerking.

Als je niet wilt wachten tot iemand contact met jou opneemt, kun je er ook voor kiezen om Oppasland Premium af te sluiten. Met Oppasland Premium kun je eenvoudig contact leggen met oppassers die hun diensten aanbieden in jouw omgeving. Zo neem je zelf het initiatief en dat zorgt ervoor dat je zoektocht veel sneller gaat. Oppasland Premium is een doorlopend abonnement, waarbij je elke maand een bedrag betaalt. Als je eenmaal een oppas gevonden hebt, kun je dit abonnement op ieder gewenst moment opzeggen waardoor je nooit teveel betaalt.

Hoeveel betaal je de oppas?

Als je eenmaal leuk contact hebt met een oppas, is het belangrijk dat jullie duidelijke afspraken maken over de prijs die je betaalt per avond of per uur. Het Nibud houdt een richtlijn van 3,20 en 4,80 aan voor scholieren tussen 15 en 18 jaar oud. Uiteraard is het van belang om rekening te houden met wat je van de oppas vraagt. Als de oppas alleen op de bank hoeft te zitten en de kinderen al op bed liggen, dan is een hoog bedrag niet nodig. Is het echter zo dat je de oppas vraagt om wat klusjes in huis te doen, dan betaal je daar een extra bedrag voor. Bedenk deze zaken voor je met de oppas afspreekt.

Wat vraag je de oppas bij een kennismakingsgesprek?

Hier is niet echt een richtlijn voor, omdat dit helemaal afhankelijk is van wat jij belangrijk vindt. Het is heel normaal dat je de oppas het hemd van het lijf vraagt, omdat je de zorg van je kinderen in de handen van de persoon tegenover je wilt leggen. Vraag dus gerust alles wat je wilt weten. Voorbeelden van vragen die je kunt stellen zijn:

  • Waarom wil je graag oppaswerk doen?
  • Hoe ben je opgegroeid?
  • Wat vind jij belangrijk in een gezin?
  • Op wat voor school zit je en wat wil je later studeren?
  • Wat voor hobby’s heb je?
  • Heb je al eerder op kinderen gepast?
  • Hoe zou een oppasdag met haar eruit zien?

Als je na dit gesprek een goed gevoel overhoudt aan de oppas kunnen we je feliciteren met je nieuwe oppas. Als je graag wil dat de oppas dingen doet zoals jij ze graag hebt, kun je altijd een checklist maken, zodat de oppas precies weet wat wanneer moet gebeuren en kun jij met een gerust hart het huis verlaten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Alkmaar?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Alkmaar?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Alkmaar?