VOG aanvragen

VOGnodig logo

Gegevens aanvragerScreeningsprofielen

Als ik de VOG-aanvraag verstuur dan ga ik akkoord met een eenmalige afschrijving van € 8,00 van mijn IBAN

Over VOGnodig

VOGnodig is een bedrijf wat zich specialiseert in het correct online aanvragen van de Verklaring Omtrent het Gedrag voor particulieren. Het kan een ingewikkeld proces zijn om een VOG aan te vragen via de gemeente met meerdere bezoeken aan het kantoor. VOGnodig vond dat het makkelijker moest kunnen en dat kan! Dankzij VOGnodig kun je de VOG aanvragen vanachter je computer, zonder moeite.

Wat is een VOG?
Wat zijn de kosten van een VOG aanvraag?
Hoe krijg ik de VOG geleverd?
Hoelang duurt het voor ik de VOG krijg?
Is het verplicht een VOG aan te vragen als oppas/gastouder?

VOG aanvragen via Oppasland

Een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) is een document dat aantoont dat jij geen strafbare feiten op je naam hebt staan en dat je op basis van die gegevens mag werken met minderjarigen. Deze verklaring is verplicht voor alle gastouders en gastouderbureaus in Nederland, maar ook oppassers kunnen belang hebben bij een VOG. Ouders weten graag zeker dat hun kinderen in goede handen zijn als ze zelf een avondje weg zijn. Een VOG aanvragen kost vaak veel moeite, omdat je veel gegevens nodig hebt en je twee keer naar de gemeente moet voor het document. Oppasland vond dat dit makkelijker moest worden voor gastouders en oppassers en daarom kun je nu een VOG aanvragen via Oppasland. Dit gebeurt in samenwerking met VOGnodig en de aangevraagde VOG krijg je bij goedkeuring gewoon thuis gestuurd.

Wie is VOGnodig?

VOGnodig is een zusterbedrijf van Oppasland en gespecialiseerd in het aanvragen van de VOG bij Dienst Justis. Zij zorgen ervoor dat alle gegevens die je in het formulier invult op de juiste wijze bij Dienst Justis terechtkomt, zodat ze je aanvraag goed en snel kunnen behandelen. Dankzij de service van VOGnodig hoef jij niet naar het stadsloket van de gemeente waar je ingeschreven staat en kun je de aanvraag handig online regelen. Regel daarom vandaag nog jouw VOG aanvraag bij VOGnodig en bespaar jezelf een hoop moeite.

Hoe kun je een VOG aanvragen via VOGnodig?

Wil je een VOG aanvragen, dan kun je dat snel regelen via VOGnodig. Je vult het bovenstaande formulier in en kiest de juiste screeningsprofielen. Voor het werk als gastouder heb je de screeningsprofielen 84 en/of 86 nodig. Zodra je akkoord gegaan bent met onze algemene voorwaarden, dan zal de VOG aanvraag ingediend worden bij Dienst Justis. Je ontvangt van ons een bevestiging dat we je VOG aanvraag hebben klaargezet bij Dienst Justis. Zij zullen je een e-mail sturen waarin de volgende stappen genoemd staan. Na het doorlopen van die stappen zullen zij je aanvraag bekijken en bepalen of je een VOG kunt krijgen op basis van je juridische verleden. De beslissing van Dienst Justis ontvang je binnen een week per post. Als de uitslag positief is, ontvang je de VOG daar gelijk bij.

Wat kost een VOG?

Een VOG aanvragen via VOGnodig kost in totaal € 41,85. Je betaalt dit bedrag in twee termijnen. Een bedrag van € 8,00 is voor VOGnodig. Dit zijn de kosten voor het klaarzetten van al je gegevens bij de Dienst Justis. Je hoeft hier zelf nu niets meer voor te doen en voor die service vragen zij eenmalig dat bedrag. Deze kosten worden rond de 25e van de maand eenmalig afgeschreven van je betaalrekening door een SEPA-incasso. De tweede termijn volgt na 24 uur. Zodra VOGnodig alle gegevens bij Dienst Justis heeft ingediend, krijg je binnen 24 uur een e-mail van Dienst Justis. Je zult moeten inloggen met je DigiD om jezelf te identificeren en via iDEAL betaal je dan de resterende € 33,85. Na de betaling gaat Justis voor je aan de slag en er zal binnen twee weken beoordeeld worden of je je VOG krijgt of dat er nader onderzoek nodig is. Deze restkosten zijn standaard voor het online aanvragen van een VOG. Je betaalt hierbij gelukkig wel minder dan bij de gemeente. Als je via de gemeente een VOG aanvraagt, dan kost dit € 41,35 en moet je tweemaal langs het gemeenteloket. Dankzij de service van VOGnodig kun je de aanvraag nu voor een kleine meerprijs volledig online regelen. 

Kun je een VOG aanvragen met een strafblad?

Het lijkt een gekke combinatie: een strafblad en een VOG. Toch moet je jezelf niet gelijk afschrijven. Niet elk strafbaar feit heeft namelijk invloed op het aanvragen van een VOG. Als jij een flinke snelheidsboete gekregen hebt, dan kun je in veel gevallen nog wel aan de slag als oppas of gastouder. Bovendien kijkt Justis bij het screenen naar de afgelopen 4 jaar. Heb je in de afgelopen vier jaar geen strafbaar feit gepleegd, dan kun je gewoon een VOG krijgen. Op deze regel zijn wel een aantal uitzonderingen:

  • Voor zedendelicten geldt deze terugkijktermijn niet. Die delicten worden altijd meegenomen in de beoordeling.
  • Voor jongeren tot 23 jaar is de terugkijktermijn korter, namelijk 2 jaar. Deze termijn kan wel vier jaar of langer worden als er sprake is van zedendelicten, zware geweldsdelicten of delicten waar een maximum straf van zes jaar gevangenisstraf geldt.
  • De terugkijktermijn geldt niet als er een gevangenisstraf is opgelegd voor een delict.

Krijg je van Dienst Justis een afwijzing op je VOG aanvraag, maar ben je het hier niet mee eens? Je kunt een bezwaar indienen en afdwingen dat ze je aanvraag nogmaals bekijken. Krijg je daarna weer een afwijzing, kun je proberen je gelijk te halen via de rechter. Oordeelt ook de rechter dat je geen recht hebt op een VOG, dan kun je helaas niet aan de slag als gastouder.

Gratis aanmelden