Er zijn 124 ouders in Rotterdam

Zoek jij een oppasser in Rotterdam? Kijk op Oppasland!

Rotterdam is een stad met zo’n 170 verschillende nationaliteiten. Zo wonen er veel Europeanen, maar ook veel mensen die uit het Midden-Oosten en uit Afrika komen. Je hebt er mannen, vrouwen, kinderen en je vindt er jonge en oude mensen. Rotterdam is op Amsterdam na, de grootste stad van Nederland met een inwoneraantal van circa 630.000.

Met zo’n groot inwoneraantal zijn er veel verschillende mensen. Mensen die getrouwd zijn, mensen die happy-single zijn, mensen met kinderen en mensen zonder kinderen. Door de werkgelegenheid zijn veel mensen in Rotterdam aan het werk. Met de zorg van kinderen erbij hebben ze een druk, maar gelukkig leven. Hoewel de meeste ouders het erg leuk vinden om op de kinderen te passen en ze hierbij de liefde en aandacht geven die de kinderen nodig hebben, is er niet altijd evenveel tijd om dit te doen. Daarom kan het voor sommige ouders of alleenstaande moeders of vaders erg handig zijn om de zorg van hun kinderen uit handen te geven door de hulp van een oppasser.

Net zoals er zoveel verschillende mensen zijn in Rotterdam , zijn er ook verschillende soorten oppassers. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Deze oppassers bieden zich aan op Oppasland om een gezin te vinden waarbij ze kunnen oppassen. Bij Oppasland zijn deze soorten oppassers verdeed in drie groepen: de oppassers, gastouders en gastouderbureaus. Wat is het verschil?

Oppassers

Oppassers zijn mensen die oppassen zonder dat ze hiervoor gestudeerd hebben. Dit kan iedereen zijn. Er zijn geen wettelijke eisen vastgesteld aan een oppasser. Oppassers zijn dus mensen die het leuk vinden om op andere kinderen te passen en hiervoor een extra zakcentje verdienen. Vaak passen oppassers een aantal uurtjes per week op. Het gaat hierbij echt om een bijbaantje. Hierbij kun je dan denken aan scholieren of studenten die naast school een paar uurtjes vrij maken om wat bij te verdienen. Ook zijn er volwassenen die zelf kinderen hebben en die het leuk vinden om op andere kinderen erbij te passen.

Gastouders

Gastouders zijn mensen die een diploma hebben gehaald om op te passen. Het zijn professionele oppassers die geleerd hebben wat de beste manier is om met kinderen om te gaan. Normaal gesproken passen gastouders thuis op. Hierbij is de speelomgeving van de kinderen speciaal aangepast op wettelijke eisen.

Omdat oppassen het werk is wat gastouders doen, hebben gastouders vaak meer tijd om op de kinderen te passen. Wanneer ze werk zoeken kunnen gastouders zich inschrijven bij Oppasland. Wil je een professionele oppasser, maar in een omgeving die lijkt op die van thuis? Zoek dan naar een gastouder op Oppasland.

Gastouderbureaus

Gastouderbureaus zijn locaties waar gastouders werken. In dit geval wordt er dus niet bij een gastouder thuis opgepast, maar in speciaal daarvoor bedoelde ruimtes. Het kenmerkende van gastouderbureaus is dat er meerdere gastouders aanwezig zijn en meerdere kinderen. Hierdoor leren kinderen al snel hoe om te gaan met andere kinderen. Gastouderbureaus werken vaak met openingstijden. Bekijk dus goed of deze openingstijden ook overeenkomen met de tijden waarin jij een oppasser zoekt.

Weet je welke soort oppasser je zoekt? Schrijf je dan volledig gratis in op Oppasland en maak een profiel aan. Met een profiel kunnen oppassers jou vinden en kun je op zoek gaan naar een geschikte oppasser bij jou in de buurt. Ben je op zoek naar een oppasser in Rotterdam? Dan zien we je graag bij Oppasland.