Er zijn 6100 ouders in Nederland

Op zoek naar een leuke en betrouwbare oppas? Kijk op Oppasland.nl

Heb je één of meerdere kinderen en ben je op zoek naar een leuke en betrouwbare oppas? Dan zit je goed bij Oppasland.

Oppasland is een online platform waar oppassers en ouders uit heel Nederland samenkomen. Mensen die graag willen oppassen en ouders die op zoek zijn naar een geschikte oppasser kunnen zich registreren. Het registreren en gebruik maken van Oppasland is volledig gratis. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om een geschikte oppas te vinden.

Bij Oppasland vind je verschillende soorten oppassers: mensen die graag een zakcentje willen bijverdienen, de zogenaamde “oppassers”, gastouders die gediplomeerd oppasser zijn en gediplomeerde gastouderbureaus.

Weet wie je zoekt

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte oppasser is het verstandig om na te denken over het type oppasser waarnaar je op zoek bent. Zo is een oppasser meestal niet gediplomeerd, maar kan wel veel ervaring en affiniteit hebben met oppassen. Een gastouder is wel gediplomeerd, maar kan een hoger uurtarief in rekening brengen. Bij gastouderbureaus zijn er meerdere kinderen, dus daar kan de persoonlijke aandacht minder zijn dan bij een oppasser of gastouder. Tegelijkertijd leren kinderen wel om met andere kinderen om te gaan. Weet daarom goed waarnaar je op zoek bent.

Daarnaast is het belangrijk om duidelijk te weten wanneer je een oppasser nodig hebt. Is dit bijvoorbeeld één dag in de week voor een paar uur of meerdere volledige dagen, of is dit onregelmatig? Je kunt dit allemaal aangeven in jouw profiel. Bovendien is het verstandig om jezelf de vraag te stellen: Wat is de maximale prijs die ik wil betalen aan een oppasser of gastouder?

Overzichtelijk door profielen

Om een duidelijk overzicht te krijgen van alle belangrijke zaken die je zoekt in een oppasser werkt Oppasland met profielen. Deze profielen zijn verdeeld in oppassers, gastouders, gastouderbureaus en ouders. Bij de profielen van de werkzoekenden wordt informatie gegeven over de betreffende oppasser, de beschikbaarheid en eventueel het uurtarief. Bij de profielen van de ouders kun je zelf informatie geven over jouw gezin, de kinderen en de uren dat je een oppasser nodig hebt.

Registreer je gratis

Heb jij een gezin dat wel wat hulp kan gebruiken? Registreer je dan gratis op Oppasland en maak een profiel aan. Het aanmaken van een profiel is zo gedaan; dit kost slechts vijf minuten van je tijd. In dit profiel geef je informatie die belangrijk is om te weten voor een oppasser. Nadat je een profiel hebt gemaakt kunnen oppassers je vinden. Als een oppasser geïnteresseerd is in jouw profiel, dan kan deze reageren en ontvang je hiervan een bericht. Andersom kun je zelf ook op zoek naar een geschikte oppasser in jouw buurt. Heb je contact gemaakt met een oppasser en krijg je een vertrouwd gevoel bij deze persoon? Dan is het handig om kennis met elkaar te maken. Stel vragen en kijk of de oppasser geschikt is voor jouw gezin. Voor je het weet heb je iemand gevonden die de zorg voor jouw kinderen met alle liefde op zich neemt.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van Oppasland. We helpen je graag op weg.