Oppaswerk Bussum

Ruim een derde van de huishoudens in Bussum heeft kinderen en over het algemeen vinden ouders het prettig om een oppas achter de hand te hebben als ze zelf ergens heen moeten of gewoon een avondje samen met hun partner willen. In Bussum is dus genoeg oppaswerk te vinden en misschien zijn die ouders wel op zoek naar jou. Wil jij graag wat uurtjes invullen door op kinderen te passen, meld je dan vandaag nog gratis aan bij Oppasland.

Gastouder of oppas?

Voordat je je aanmeldt, is het goed om te weten in welke categorie oppassers je valt. Ben je een gastouder of een particuliere oppas? Om je te mogen introduceren als gastouder, moet je voldoen aan een aantal door de overheid gestelde eisen. Voldoe je hier niet aan, dan hebben de ouders geen recht op kinderopvangtoeslag. Het bedrag wat de ouders dan zelf moeten betalen is hoog en als ze verkeerd geïnformeerd waren kan dat een hele nare situatie opleveren. De eisen waar een gastouder in ieder geval aan moet voldoen, zijn:

Voldoe je niet aan deze eisen, dan is dat geen enkel probleem. Je kunt altijd nog aan de slag als particuliere oppas. De ouders betalen het volledige bedrag zelf en jij kunt op de kinderen passen.

Heb je een VOG nodig? Je kunt je VOG aanvragen via Oppasland. Dankzij deze service hoef je niet langs het gemeenteloket. 

Hoe werkt Oppasland?

Als jij graag wil oppassen, kun je je helemaal gratis aanmelden bij Oppasland. Je kunt dan een profiel aanmaken waarop je kunt vermelden wie je bent en wat je de ouders kunt bieden. Denk hierbij aan:

Dit zijn allemaal zaken die ouders graag willen weten voordat ze contact opnemen met de oppasser en het is goed vergelijkingsmateriaal. Zorg ervoor dat je profiel zo volledig mogelijk is ingevuld, zodat ouders een goed beeld van je kunnen krijgen en jij daardoor veel kans maakt om berichten te ontvangen van ouders.

Contact leggen met ouders

Wanneer ouders in jou een geschikte oppas zien, kunnen ze met een Oppasland Premium Account een bericht sturen naar jouw Oppasland Inbox. De berichten die daar binnenkomen, kun je volledig gratis beantwoorden. Reageren is bij Huurstunt namelijk altijd gratis. Wil je ook zelf contact kunnen leggen met ouders, dan kun je overwegen om zelf een Premium Account op Oppasland aan te vragen. Dankzij dit Premium Account kun je alle ouders berichten sturen, waarin je je diensten aanbiedt. Voor Oppasland Premium betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt het op elk moment activeren en opzeggen, zodat je nooit ergens aan vast zit.

Kennismakingsgesprek

Zodra je contact gelegd hebt met ouders, raden we altijd aan om eerst even een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dat gesprek kunnen jullie de belangrijke zaken bespreken, zoals de werkzaamheden en het oppastarief. Het is belangrijk dat jullie je allebei prettig voelen bij de samenwerking en die met plezier aangaan. Mocht je na het gesprek geen prettig gevoel hebben bij de samenwerking, dan kun je dit altijd tegen de ouders zeggen en verder zoeken naar een oppasadres in Bussum die wel bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Bussum?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Bussum?