Oppaswerk Assen

Steeds meer ouders in Assen zijn op zoek naar een gastouder of oppas om te helpen bij het zorgen van de kinderen. Het is natuurlijk ook niet niks om te werken, een sociaal leven te hebben én voor de kinderen te zorgen. Ze kunnen je hulp daarom goed gebruiken op momenten dat ze eigenlijk wat tijd te kort komen in de dag. Ben je wat uren in de week vrij en wil jij met alle liefde de kinderen opvangen? Meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland als gastouder of oppas in Assen!

Gastouder of oppas?

Als je beroepsmatig aan de slag wil gaan als oppas, dan kun je je aanmelden als gastouder. Uiteraard moet je dan wel aan enkele eisen voldoen. Deze eisen zijn gesteld door de overheid om de kwaliteit van kinderopvang te waarborgen. Alleen ouders die voor een gastouder kiezen die aan deze eisen voldoet, hebben recht op kinderopvangtoeslag. Kijk dus goed of je aan al deze eisen voldoet:

Mocht je niet voldoen aan de gestelde eisen, is dat niet erg. Je kunt nog steeds oppassen. In dat geval kun je je inschrijven als oppas in Assen. Ouders hebben dan geen recht op kinderopvangtoeslag.

Soms vinden ouders het ook prettig als oppassers een VOG hebben. Je kunt digitaal een VOG aanvragen bij Oppasland. 

Hoe werkt Oppasland?

Wanneer je besloten hebt hoe je je wilt inschrijven bij Oppasland, dan kun je volledig gratis een profiel aanmaken. In dat profiel kun je jezelf kort introduceren en vertellen wat jou de leukste oppas of gastouder maakt en waarom ouders jou een berichtje moeten sturen. Ook kun je aangeven wanneer je beschikbaar bent voor oppaswerk in Assen en hoeveel je vraagt als oppastarief. Ouders kunnen op basis van die gegevens een selectie maken van oppassers die bij hun gezin passen. Vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen aan je profiel. Uit onze eigen gegevens blijkt dat profielen mét foto meer berichten krijgen dan profielen zonder foto.

Oppasland Premium

Zodra je een profiel hebt aangemaakt bij Oppasland, kun je twee dingen doen: wachten tot iemand jou een berichtje stuurt of zelf actief op zoek gaan naar contact. Als je kiest voor de eerste optie, dan kost het gebruik van Oppasland voor jou helemaal niets. Reageren op berichten van anderen is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Wil je liever zelf berichten sturen naar de ouders, dan kun je gebruikmaken van Oppasland Premium. Dankzij het Premium Account van Oppasland, kun je onbeperkt berichten sturen naar ouders die op zoek zijn naar een nieuwe oppas of gastouder. Zij kunnen op hun beurt gratis reageren op jouw bericht, waardoor de kans groot is dat je snel leuk oppaswerk vindt.

Kennismakingsgesprek

Bij Oppasland raden we altijd aan om eerst een kennismakingsgesprek in te plannen met de ouders, zodat je kunt kijken of je je prettig voelt in het gezin en of jullie dezelfde verwachtingen hebben. Dit soort zaken kun je altijd het best vooraf bespreken, zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan. Bespreek bijvoorbeeld wat je precies moet doen, hoeveel je betaald krijgt en waar je de kinderen opvangt. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je echt begint met oppassen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Assen?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Assen?