Er zijn 39 ouders in Apeldoorn

Werkende ouders in Apeldoorn leven in armoede. Oppasland biedt de oplossing!

10 procent van de Apeldoornse kinderen leeft in armoede

In Apeldoorn zijn er veel kinderen die opgroeien in armoede. Van de 160.000 inwoners die Apeldoorn telt bestaat ongeveer 17 procent uit kinderen. Van al deze kinderen leven er ongeveer 10 procent in armoede. Deze kinderen hebben iedere dag te maken met de ongemakken van te weinig geld. Verrassend genoeg heeft 60 procent van deze kinderen werkende ouders. De reden van de armoede onder de werkende ouders is dat ze niet voldoende verdienen met het werk om rond te komen. Tegelijkertijd hebben ze niet de mogelijkheid om gebruik te maken van hulp door de gemeente omdat de ouders allebei aan het werk zijn. Hierdoor komen ze voor bepaalde voorzieningen niet meer in aanmerking, evenals voor bepaalde toeslagen. Het is duidelijk dat deze groep benadeeld wordt door het werk. Ze kunnen hun kinderen niet het leven bieden wat ze misschien wel voor ogen hadden. De kinderen hebben door de armoede niet de mogelijkheid om te sporten en om cultuur op te snuiven.

De gemeente Apeldoorn is inmiddels bezig met het maken van plannen voor armoedebeleid zodat ook werkende ouders die in armoede leven hiervan gebruik kunnen maken. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn is het van belang dat iedereen op de hoogte is van de aangeboden voorzieningen. Op dit moment is dit vaak een probleem. Naast het probleem van onwetendheid zijn er ook veel ouders die moeite hebben met het invullen van aanvraagformulieren van de voorzieningen. Zo is het de bedoeling dat dit makkelijker wordt gemaakt.

Oppasland biedt de helpende hand

Oppasland helpt werkende ouders in Apeldoorn op een andere manier, niet met voorzieningen of toeslagen, maar met het vinden van een geschikte oppas voor de kinderen. Het inhuren van een oppas biedt veel voordelen. Wanneer je de hulp hebt van een oppas, kun jij ongestoord naar het werk. Zo is de barrière om meer te gaan werken met dankzij een oppas lager. Dit heeft tot gevolg dat er meer geld in het laatje komt. Op deze manier kun je zonder de gemeente zorgen voor een armoedebeleid. Bovendien heb je meer energie om een gezellige tijd met de kinderen te kunnen doorbrengen en zijn de momentjes samen dikwijls waardevoller.

Een betaalbare oppasser vind je bij Oppasland

Een oppasser hoeft niet duur te zijn. Het ligt er maar net aan welke eisen je stelt. Bij Oppasland kun je zoeken naar oppassers en gastouders. Iedereen die gek is op kinderen kan oppas worden. Dit kan je buurmeisje zijn die nog naar school gaat of iemand die al gepensioneerd is en het leuk vindt om kinderen een warm hart toe te dragen. Een gastouder is een professional die geleerd heeft voor oppaswerk. Je kunt je voorstellen dat een gastouder een hoger uurloon in gedachten heeft dan een oppas.

Bij Oppasland stellen verschillende oppassers en gastouders in Apeldoorn zich voor. Dit doen ze in de vorm van profielen. Op basis van de profielen kun je een geschikte oppasser uitkiezen. Denk je een geschikte oppas te hebben gevonden? Neem dan contact op en nodig hem of haar uit voor een kennismakingsgesprek. Zo weet je zeker dat je de oppashulp in Apeldoorn voor jouw kinderen hebt gevonden.