Er zijn 412 oppassers in Groningen

Zo vind jij de leukste oppas van Groningen

Iedere ouder in Groningen zal er wel eens aan moeten geloven; een oppas inhuren. Soms is het gewoonweg niet mogelijk om zelf altijd beschikbaar te zijn voor je kinderen. Je moet werken en wie weet heb jij ook andere verplichtingen. Je zult misschien denken dat het heel simpel is om een oppas te vinden in Groningen, omdat er zoveel studenten zijn in de stad. Toch blijkt juist die overvloed aan keuze de zoektocht zo moeilijk te maken. Hoe vind je tussen al die werkzoekende oppassers in Groningen de oppas die perfect past bij jouw gezin?

Registreer je bij Oppasland

De eerste stap is een aanmelding op Oppasland. Je kunt hier heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een profiel aanmaken. Op dit profiel kun je invullen waar je precies naar op zoek bent. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een oppas die beschikbaar is op woensdagmiddag, dan kun je dat gelijk invullen. Als je je profiel zo uitgebreid mogelijk invult, zul je zien dat je uiteindelijk alleen nog reacties krijgt van oppassers die voldoen aan jouw wensen. Dat maakt het kiezen opeens een stuk makkelijker!

Zoals hierboven beschreven staat, kun je wachten tot oppassers jou een berichtje sturen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan. Kijk eens in de lijst met oppassers hierboven en stuur een berichtje naar degene die leuk op jou overkomt. Als diegene interesse heeft in een samenwerking en beschikbaar is op de dagen dat jij diegene nodig hebt, kunnen jullie een kennismakingsgesprek inplannen.

Kennismakingsgesprek

Bij zo’n kennismakingsgesprek is het heel belangrijk dat je je goed voorbereid. Zorg dat je de oppas in spé de juiste vragen kunt stellen. Denk hierbij aan dingen als:

  • Hoeveel wil de oppas verdienen?
  • Hoe zou de oppas jouw kind straffen als hij/zij iets doet wat niet mag?
  • Welke activiteiten heeft de oppas in gedachten voor de kinderen?

Bedenk ook welke privileges de oppas heeft bij jou in huis als de kinderen slapen. Mag de oppas gebruikmaken van jouw computer of heb je dat liever niet? Dat zijn dingen die belangrijk zijn om te bespreken, zodat er geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Ontmoeting kind(eren)

Als je na het kennismakingsgesprek een goed gevoel hebt bij de oppas, is het tijd om hem of haar voor te stellen aan je kinderen. Het is belangrijk dat jij een klik hebt met de nieuwe oppas, maar een klik met je kinderen is des te belangrijker. Zorg dat je zelf thuis bent, zodat je kunt zien hoe de oppas met je kind omgaat. Op die manier kun jij het huis met een gerust hart verlaten als de oppas aan het werk gaat.

Ben jij een oppasser of gastouder? Bekijk dan de pagina voor oppaswerk in Groningen.