Er zijn 946 oppassers in Amsterdam

Een oppas vinden in Amsterdam is makkelijk met Oppasland

In een stad als Amsterdam is enorm veel werk te vinden en daarom zijn in veel gezinnen beide ouders fulltime aan het werk. Hierdoor is de balans tussen werk en gezin soms moeilijk te vinden. Wie moet de kinderen bijvoorbeeld van school halen als ze om drie uur vrij zijn en jullie allebei tot vijf uur werken? Veel ouders lopen tegen dit probleem aan en vragen dan opa en oma of ze op willen passen. Maar wat nou als opa en oma helemaal niet in de buurt wonen? Je zult dan op zoek moeten gaan naar een oppas, maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Niet iedereen heeft namelijk een buurmeisje van 15 jaar die op zoek is naar een oppasbaantje en wel op jouw kleine spruit wil passen. Om toch een leuke (en vooral betrouwbare) oppas te vinden, zul je dus wel even moeten zoeken. Gelukkig maakt Oppasland het zoeken een stuk makkelijker en heb jij binnen no-time iemand die jouw kids van school haalt.

Registreer je bij Oppasland

Maak vandaag nog een profiel aan bij Oppasland. Registreren is hier helemaal gratis! In je profiel kun jij precies vertellen waar je naar op zoek bent. Je kunt bijvoorbeeld aangeven op welke dagen en dagdelen je een oppas nodig hebt, hoeveel ervaring de oppas nodig heeft en ook of je het belangrijk vindt dat de oppas bij jou thuis komt of dat je de kinderen liever even ergens anders heen brengt. Door al deze zaken in te vullen, voorkom je dat oppassers op jouw profiel reageren die niet voldoen aan jouw eisen. Vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen aan je profiel. Bij Oppasland kom je hoger in de zoekresultaten te staan naarmate je je profiel uitgebreider invult. Geef daarom een duidelijke beschrijving en vul alle gevraagde gegevens in, zodat oppassers jou als eerste zien.

In principe is het gebruik van Oppasland helemaal gratis. Als jij een profiel aanmaakt, kun je kosteloos wachten totdat een oppasser zich bij jou meldt. Als diegene jou een berichtje gestuurd heeft, kun je vervolgens wederom kosteloos reageren. Op die manier kost Oppasland helemaal niks. Voor veel ouders duurt dit proces echter te lang. Zij nemen liever het heft in eigen handen en voor die ouders is Oppasland Premium uitgevonden. Voor een vast bedrag per maand kun je dan zelf berichten sturen naar oppassers bij jou in de buurt. Op die manier is de kans groter dat je snel een oppas vindt en als je met spoed op zoek bent, is dat natuurlijk extra makkelijk. Let er wel op dat Oppasland Premium een doorlopend abonnement is. Dat betekent dat het abonnement blijft doorlopen, totdat jij het weer opzegt. Dit kan gelukkig heel eenvoudig op je profielpagina en het kan op elk gewenst moment. Zo zit je nooit ongewenst vast aan het Oppasland abonnement.

Wat betaal je de oppas?

Als je eenmaal contact hebt met een potentieel interessante oppas, kom je voor een vraag te staan: wat betaal je de oppas? Veel ouders vinden dit lastig te bepalen en gokken in dat geval maar wat of gaan mee in de prijs die de oppas vraagt. Oppasland wil je graag op weg helpen door je te vertellen waar je de prijs op kan baseren. Het Nibud zegt dat de basisprijs voor een oppas tussen de 15 en 18 jaar ligt op 3,20 tot 4,20 euro per uur. Of deze prijs betaalt kan worden, is afhankelijk van het werk dat je de oppas laat doen. Als je wil dat de oppas wast, schoonmaakt en kookt, dan hangt daar een prijskaartje aan. Als je echter wil dat de oppas alleen maar aanwezig is als de kinderen al op bed liggen, is deze prijs prima.

De kennismaking met de oppas

Als je de prijs bepaalt hebt, kun je een afspraak inplannen met de oppas. Het is aan jou om de afspraak bij jou thuis te doen waar je kinderen aanwezig zijn, of dat je liever op een openbare plek gaat zitten. Als je de afspraak bij jou thuis houdt, kun je wel gelijk zien hoe de oppas met je kinderen omgaat en dat kan wenselijk zijn. Wees tijdens de kennismaking vooral niet bang om vragen te stellen. Dit is namelijk de persoon die straks misschien zorg draagt voor jouw kinderen. Vraag alles wat je wilt. Het is de bedoeling dat je na afloop van het gesprek een duidelijk beeld hebt van de oppas en zijn of haar achtergrond. Als je na het gesprek een goed gevoel hebt over de oppas, kun je diegene uitnodigen om een keer te komen oppassen. Doe dit bij voorkeur als je zelf thuis bent, zodat je precies kunt zien hoe de oppas met jouw kinderen omgaat. Het is belangrijk dat je zelf een goed gevoel hebt bij de oppas, maar het is des te belangrijker dat je kinderen zich fijn voelen bij de oppas. Jij hebt immers weinig te maken met de oppas en je kinderen wel. Als ook deze afspraak op rolletjes loopt, kunnen we je feliciteren met je nieuwe oppas!

We willen je tot slot meegeven om meerdere oppassers achter de hand te hebben. Als je onverwacht ergens heen moet, is het fijn dat je meerdere mensen kunt bellen en niet afhankelijk bent van een persoon. De kans is dan groter dat een van de oppassers ook daadwerkelijk op jouw kinderen kan passen.