Er zijn 532 oppassers in Amsterdam

Word jij oppasser in Amsterdam?

Woon jij in Amsterdam of in de buurt van Amsterdam en ben je op zoek naar een leuke bijbaan om een paar extra zakcentjes mee te verdienen? Dan is oppassen in Amsterdam iets voor jou! Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en tevens de grootste stad van het land. Momenteel wonen er ruim 800.000 mensen in Amsterdam en de stad groeit nog steeds. Sinds het jaar 2008 is de bevolking van Amsterdam gegroeid met ruim 50.000 inwoners. Zo’n groei is nog niet eerder voorgekomen in Amsterdam en is dan ook erg opmerkelijk. De reden dat de bevolking van Amsterdam zo is gegroeid is omdat er veel immigranten zijn komen wonen en er veel baby’s zijn geboren. Als je kijkt naar het aantal kinderen tot 12 jaar in Amsterdam, dan zijn dit er meer dan 112.000. Al deze kinderen hebben natuurlijk constante aandacht en liefde nodig. Niet iedere ouder is altijd thuis om ze dit te geven, hoe lastig dit ook kan zijn voor een ouder. Juist daarom zijn deze gezinnen op zoek naar jou!

Hoe werkt Oppasland?

Oppasland is een online platform waar ouders en oppassers naar elkaar op zoek kunnen gaan. Het draait allemaal om vinden en gevonden worden. Hoe dit werkt? Oppasland werkt op basis van profielen. Deze profielen worden samengesteld door zowel de ouders, maar ook door oppassers en gastouders. Oppassers kunnen mensen zijn die gewoon op zoek zijn naar een leuke bijbaan die je bijvoorbeeld kunt combineren met school. Daarnaast zijn er ook gastouders en gastouderbureaus die zich aanbieden.

Als jij het leuk vindt om op kinderen te passen, maar je hebt geen opleiding gevolgd hiervoor, dan is dit geen probleem. Je kunt je gewoon aanmelden op Oppasland als oppasser. Registreren op Oppasland is bovendien volledig gratis: er zijn geen bijkomende kosten. Nadat je je hebt geregistreerd maak je een profiel aan. Hierbij geef je informatie over jezelf, waarom je graag oppast en hoeveel uur je beschikbaar bent. Daarnaast is het ook handig om te vermelden of je ervaring hebt en een leuke foto van jezelf maakt het ook altijd net iets persoonlijker.

Nadat je je profiel hebt aangemaakt kun je beginnen met zoeken naar een leuk gezin. Selecteer de plaats waarin je op zoek bent naar oppaswerk en kijk of er een geschikt gezin voor je bij zit. Er komen iedere dag nieuwe aanmeldingen binnen van gezinnen, dus heb je nog geen gezin in de buurt gevonden? Geen probleem, kijk dan de volgende dag gewoon even weer opnieuw. Wie weet zit er dan wel een leuke “match” bij. Heb je een leuk gezin gevonden, stuur de ouders dan een bericht en geef aan dat je graag zou willen oppassen. Zorg wel voor een echte kennismaking door elkaar te ontmoeten van tevoren. Zo weet je zeker dat er een klik is en dat er een gevoel van vertrouwen zal ontstaan.

Het leuke van Oppasland is dat ouders niet hoeven te wachten op een reactie van een oppasser. Oppassers kunnen op zoek gaan naar ouders, maar andersom kunnen ouders ook op zoek gaan naar een geschikte oppasser. Heeft een gezin jou gevonden? Dan ontvang je hiervan een bericht. Zo heb je voor je het weet een leuke bijbaan gevonden als oppasser.