Er zijn 16 gastouders in Groningen

Zo vind jij de leukste gastouder van Groningen

Groningen is een hele jonge stad. Dit komt uiteraard door de vele studenten die zich huisvesten in deze stad. De Rijksuniversiteit is natuurlijk een hele populaire universiteit en ook de Hanze Hogeschool trekt elk jaar vele nieuwe studenten. Veel van die studenten willen eigenlijk niet meer weg na hun studie, omdat ze Groningen een hele fijne stad vinden. Klinkt dit herkenbaar? Grote kans dat je nu op zoek bent naar een gastouder voor je kleine kinderen, zodat jij gewoon aan het werk kunt en je zeker weet dat je kind in goede handen is.

Eisen aan gastouders

De keuze is altijd enorm, want kies je een gastouder, kinderopvang of volstaat een oppas? De vraag die je jezelf eerst moet stellen is voor wanneer je een oppas zoekt. Is dit structureel overdag, dan kun je het beste kiezen voor een gastouder. De reguliere ongediplomeerde oppas is namelijk niet altijd beschikbaar, omdat veel mensen dit doen als bijbaantje. Hierdoor zijn dit soort oppassers perfect voor in de avonduren, maar let hierbij wel op dat deze oppassers geen diploma hebben. Een gastouder daarentegen is een gediplomeerde oppas. Ze moeten een erkend diploma hebben en ingeschreven staan bij een erkend gastouderbureau. Hierdoor heb jij als ouder meer zekerheid.

Daarbij weet je ook dat je kinderen in goede handen zijn als er onverhoopt een ongeluk gebeurt. Elke gastouder is namelijk verplicht om een kinder EHBO certificaat te hebben en te werken volgens vastgestelde veiligheidsregels. Zo weet jij zeker dat je kleine spruit veilig kan spelen en er altijd capabele handen zijn die weten wat er moet gebeuren in een noodsituatie.

Opvang thuis of op locatie?

Gastouders kunnen op twee verschillende manieren oppassen. Veel gastouders hebben een opvang aan huis waar jij je kind(eren) heen kunt brengen, maar er zijn ook gastouders die oppas aan huis regelen. Je kunt heeft dan de volledige aandacht van de gastouder en hoeft niet weg uit de vertrouwde omgeving. Dit kan de voorkeur hebben als je kind meer zorg nodig heeft. Let hierbij wel op dat hier kosten aan vast zitten. Gelukkig krijg je in beide gevallen wel kinderopvangtoeslag, waardoor je toch wat minder geld kwijt bent.

Meld je aan bij Oppasland

Wat voor oppas je ook zoekt, bij Oppasland vind je altijd een perfecte match voor jouw gezin. Als ouder kun je bij Oppasland een profiel aanmaken, waarin je precies kunt vertellen waar je naar op zoek bent. Oppassers en gastouders kunnen jou een berichtje sturen als ze denken aan jouw wensen te kunnen voldoen. Je kunt zelf ook proactief op zoek gaan bijvoorbeeld de leuke gastouders hierboven een berichtje sturen.

Kennismaking

Als je iemand hebt gevonden die aan jouw eisen voldoet, dan is het altijd slim om even af te spreken alvorens je met diegene in zee gaat. Bij voorkeur is het kind hier ook bij aanwezen. Op die manier kun je ook zien hoe de gastouder met het kind omgaat en of de befaamde ‘klik’ aanwezig is. Zo weetje zeker dat je kind op een leuke plek met een leuke gastouder terecht komt!

Ben jij een oppas of gastouder? Bekijk dan snel onze pagina voor oppaswerk in Groningen.