Er zijn 32 gastouders in Den Haag

Vind de leukste gastouders bij Oppasland

Den Haag is een heel snel groeiende stad. De werkgelegenheid in de regio is sterk aan het groeien en daardoor zijn er steeds meer gezinnen waar beide ouders werken. Het kan dan best lastig zijn om een gezinsleven te combineren met zulke drukke carrières. Een gastouder kan dan uitkomst bieden, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat je kinderen alleen thuis zullen zitten. Ze kunnen naar een gastouderopvang of de gastouder komt bij je thuis.

Wat is het verschil tussen een gastouder en een oppas?

Nu vraag je je misschien af wat het verschil tussen een oppas en gastouder eigenlijk is en eigenlijk is het heel simpel uit te leggen. Als je op zoek bent naar een oppas die af en toe een avondje op je kinderen let, dan kun je het beste kiezen voor een oppas. Een gastouder is namelijk eerder een structurele oppas die je inhuurt voor vaste tijden. Een gastouder is gecertificeerd en werkt volgens een wettelijk vastgelegd principe. Juist omdat de eisen zo streng zijn, kunnen ouders oppassubsidie aanvragen voor de diensten van een gastouder. Als je je kinderen in de handen van een gastouder laat, dan weet je zeker dat…

  • de gastouder een geldig diploma heeft
  • een kinder EHBO-certificaat heeft
  • ingeschreven staat bij een gastouderbureau

Hierdoor weet je zekerder dat je kind in veilige handen is en dat diegene weet wat hij of zij aan het doen is.

Je kunt bij gastouders twee manieren van opvang kiezen. De eerste variant is bij de gastouder thuis. Vaak vindt de opvang plaats in kleine groepen van maximaal zes kinderen. Hierdoor is er veel aandacht voor jouw eigen kind. Dit is tevens het grote voordeel ten opzichte van een kinderopvang.
Daarbij kun je er ook voor kiezen dat de gastouder bij jou thuis komt. Op die manier heeft je kind de overdeelde aandacht van de gastouder. Je zult er nu wel rekening mee moeten houden dat de prijs wat hoger is.

Maak een profiel aan bij Oppasland

Wil jij graag een gastouder voor je kinderen, dan doe je er slim aan om een profiel aan te maken bij Oppasland. Je kunt hier duidelijk maken waar je naar op zoek bent en daar de juiste gastouder bij zoeken. Je kunt op die manier heel gericht zoeken. Als je een gastouder gevonden hebt die aansluit bij jouw wensen, dan kun je diegene een berichtje sturen. Andersom kan het ook. De gastouders kunnen ouders ook berichten, als ze denken dat ze wat voor de ouders kunnen betekenen.

Het is overigens altijd een goed idee om eerst even een kennismaking in te plannen met de kinderen daarbij. Het is natuurlijk wel van belang dat je kinderen het goed kunnen vinden met de gastouder. Bespreek in het gesprek ook opvoedkundige dingen. Het is belangrijk dat jullie visies hierin wel een beetje overeenkomen, anders wordt het heel verwarrend voor je kinderen.